*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann avverget i siste liten

Takket være snarrådige vitner og lynrask reaksjon fra brannvesenet unngikk Trondheim en ny storbrann natt til søndag.

Bare to minutter etter å meldingen kom inn, var brannvesenet i Trondheim fremme ved huset som lå i Prinsens gate, om lag 500 meter i luftlinje fra brannstasjonen.

Da brigadeleder Ivar Lian ved Trondheim brann- og redningstjeneste kom frem til trehuset slo gnistene opp over taket og folk kom løpende ut.

- En av dem som bodde på toppen, viste oss vei opp. Et av rommene i loftleiligheten stod i full fyr, forteller Lian TV 2 Nettavisen.

Ingen rømningsvei
Brannvesen og politi fryktet en ny storbrann i Trondheim og alt tilgjengelig mannskap rykket ut. Da Lian kom ned igjen på gaten stod røykdykkerne klar. Innen ti minutter var brannen slukket.

Totalt 18 personer ble evakuert fra trehuset og nærliggende hus. Ingen kom til skade.

- Dette kunne gått gale hvis vi ikke hadde blitt varslet så tidlig. Heldigvis var det en del folk på vei hjem fra fest på denne tiden som fikk varslet oss, sier Lian.

Han tør ikke tenke på hva som kunne blitt utfallet dersom brannvesenet hadde kommet senere. To av hyblene i loftetasjen hadde nemlig ingen rømningsvei. Beboerne i disse måtte gjennom rommet hvor det brant for å komme seg ut.

- Alle soverom skal ha egen rømningsvei. Noe annet er ulovlig. Vi har rapportert om forholdene, sier Lian til TV 2 Nettavisen.

Fornøyd med innsats
Teknikere var søndag formiddag i leiligheten hvor det brant. Ett rom skal være fullstedig ubrent og de to hyblene ved siden av skal ha fått store røykskader. Alt i alt er Lian svært godt fornøyd med nattens innsats.

- Vi klarte å stanse brannen før den spredde seg. Det var alt begynt å brenne hull i taket, sier Lian.

Brannårsaken er så langt ikke kjent. Etter det TV 2 Nettavisen forstår, har brannen startet i et felles oppholdsrom for de tre hyblene i loftsetasjen.

- Tror dere brannen kan være påsatt?

- Det er for tidlig å svare på, sier vaktleder Jon Holiløkk ved kriminalvakten i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

100 branner
På bare en måned har Trondheim hatt 14 større og mindre branner. De fire siste årene har det vært 100 branner i byen, viser en sammenstilling Adressavisen har gjort. Flere av brannene har rasert uvurderlige deler av Trondheims trehusbebyggelse. Mange frykter at en pyroman går løs i byen.

Politiet har allerede gjort flere avhør i forbindelse med brannen. Foreløpig avviser Holiløkk overfor TV 2 Nettavisen at det kan stå en pyroman bak nattens brann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.