*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann i Bergen slukket - 49 personer evakuert

Brannen spredde seg til to andre hus i den tette bebyggelsen. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Nattens brann er den tredje i Bergen sentrum i løpet av bare et par måneder.

30.07.15 10:24

BERGEN/OSLO (NTB): Storbrannen i Bergen er slukket, og det er ikke meldt om savnede personer. Det var den tredje brannen i Bergen sentrum i sommer og beskrives som svært krevende.

Like før klokka 9 opplyser 110-sentralen i Hordaland på Twitter at brannen i Kong Oscars gate i sentrum av Bergen er slukket.

– Brannvesenet har startet etterslukking og driver nå med finsøking i husene. Det er gjennomført finsøk i to av tre hus. Det er ikke meldt om noen savnede, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 4.38 torsdag morgen. Til sammen 49 personer ble evakuert i området, og 16 av disse er blitt innlosjert på Scandic Bergen Airport Hotel, ifølge politiet.

– De øvrige har funnet egne steder, hos familie eller venner, opplyser Magnussen.

Tre branner i sommer

Nattens brann er den tredje i Bergen sentrum i løpet av bare et par måneder. I slutten av mai rammet en storbrann et bygg mellom Torget og Nedre Korskirkeallmenning. Da ble sju personer fraktet til sykehus.

Også 22. mai startet det å brenne i Nedre Hamburgersmauet i sentrum. Da ble tre personer sendt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader.

Ifølge brannvesenet var imidlertid brannen i Kong Oscars gate den verste å slukke. Tre hus brant, og for å komme til var brannvesenet nødt til å ta seg gjennom et annet hustak.

– Dette er en svært krevende brann for oss, en av de tøffeste jeg har vært borti, sier vakthavende sjef i Bergen brannvesen Frode Bødtker til NRK.

Hele kvartalet ble sperret av. 36 brannmenn bistår i slukningsarbeidet.

«Alle må våkne»

En 17-åring er sendt til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader etter å ha fått i seg røyk, opplyser sykehuset. Det er ellers ikke meldt om skadde.

Bergen kommune opplyser at kommunens psykososiale kriseteam er varslet for å bistå dem som trenger hjelp etter brannen.

En av naboene til trehusbebyggelsen sier at han fra sitt soverom så at flammene sto opp fra taket på huset der brannen oppsto.

Se live-TV fra brannstedet i Bergensavisen

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved 0430-tiden torsdag fikk nødetatene melding om brann i trehusbebeggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)


– Jeg begynte å rope og skrike ut i gaten «alle må våkne, alle må våkne», for det var helt stille, men det brant veldig mye, sier Nataniel Nesse til Bergens Tidende.

Også ordfører Trude Drevland ble vekket av brannen. Ordføreren, som bor i Kong Oscars gate, er for tiden sykemeldt. Hun var med brannvesenet innenfor sperringene for å se på brannstedet.

– Jeg våknet av at det luktet røyk. Dette skaper uro hos dem som bor her i området. Det er tredje gangen på kort tid at det brenner her, sier Drevland til Bergensavisen.

Les også: Trude Drevland: – Folk blir urolige av dette

Klikk på bildet for å forstørre.

Det brenner i trehusbebeggelsen i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det brenner i trehusbebeggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det brenner i trehusbebeggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det brenner i trehusbebeggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum torsdag morgen. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.