Fire leiligheter har brent ned og ytterligere to er totalskadet etter brannen i et hyttefelt på Voss, melder BA tirsdag morgen.

To biler er også ødelagt i brannen.

25 personer ble fraktet til Voss legevakt etter å ha pustet inn røyk.

Tirsdag morgen fikk brannvesenet kontroll på brannen.

- Brannen ble meldt slukket klokken 09.14, og det pågår nå etterslukking, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Karl Arne Røyseth klokken 0930.

88 personer evakuert

Tilsammen 88 personer ble evakuert og i første omgang tatt hånd om i varmestuen ved Voss Resort.

De evakuerte ble senere fraktet til et Fleischers hotell i Voss sentrum.

– Vi jobber nå med å få registrert samtlige, sier Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Kraftig vind har gjort slukkearbeidet vanskelig.

– Det har vært en krevende brann. En brannmann blir tilsett av ambulansemannskap, sier Knappen til BA.

Fikk kontroll ved 7-tiden

Voss kommune har satt krisestab.

I morgentimene tirsdag jobber brannvesenet med utvendig spyling av de to siste leilighetene for å hindre at de brenner helt ned.

– Nå har mannskapene rimelig kontroll, og det er ingen spredningsfare mot leilighetene på nedsiden, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Ronald Drotningsvik klokken 0715.

Fire leiligheter er totalt nedbrent. Veggene på de to siste leilighetene i rekken står, men også de leilighetene er totalskadet.

– Leilighetene foran komplekset som har brent er ikke tilgjengelig på grunn av mye røyk i området og fare for nedrasing fra branntomten, sier Drotningsvik.

Fikk melding klokka 4

Det var klokka 04.01 natt til 1. januar brannvesenet fikk melding om at det var brann i et tak på en leilighet på Bavallstunet på Voss.

Her ligger det seks leiligheter i en rekke, og brannen hadde da spredd seg til tre av dem.

Et steinras over E16 like ved Nakkagjeltunnelen mellom Bolstadøyri og Evanger skapte problemer for noen av dem som rykket ut til Voss, skriver Bergensavisen.

Ambulanse kjørte inn i steinras

- En ambulanse kjørte inn i raset, men det var ingen som ble skadet. Det gikk bra med dem som var i bilen, men det ble materielle skader. En politibil skal også ha punktert i det samme området i forbindelse med raset, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen.

Begge de to bilene var på vei til brannen på Voss.

– Raset sperrer hele veibanen, og det skal være mye steiner som har kommet ned. Det skal være snakk om stein på rundt 50 kilo, forteller trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Monica Øksengård til BA.

Klokka 07.50 kom det inn melding om nok et ras på E16, denne gang ved Langhelletunnelen i Vaksdal.