*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann ved Vikersund

En gårdsbygning på til sammen 1150 kvadratmeter har tirsdag morgen blitt flammenes rov på en gård ved Vikersund i Buskerud.

14.09.04 11:25

Brannen ved Buskerud Biobrensel ble meldt klokken 04, men det brenner fortsatt på gården ved 11-tiden tirsdag.

- Det har brent kraftig i flere timer, og vi regner med at det vil fortsette å brenne utover dagen. Svære hauger med flis er nemlig i brann, sier politiførstebetjent Kåre Fjeldly ved Modum lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Biobrenselanlegg
Et ferdiglager med fyringsbriketter, et råstofflager med trevirke, en korntørke og et gårdsverksted er rammet av den voldsomme brannen ved Buskerud Biobrensel.

- Til sammen 1150 kvadratmeter bygningsmasse har brent ned. Det var også lenge fare for at et nabobygg med 200 griser skulle rammes, forteller Fjeldly.

Han sier brannmannskapene var veldig heldige med vindretningen, slik at de klarte å forhindre at brannen spredte seg til grisehuset.

Oppdaget av kona
Det var kona på gården som oppdaget brannen like før klokken 04 tirsdag morgen.

- Hun våknet og så at det brant i driftsbygningen. Mannen løp ut og pøste på med fem pulverapparater, men brannen tok fort overhånd og brannvesenet ble oppringt, sier Fjeldby til TV 2 Nettavisen.

Brannvesenet kjørte i flere timer skytteltrafikk med tankbiler for å hente vann. Tirsdag morgen ble også Sivilforsvaret rekvirert til å bistå i slukkingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.