*Nettavisen* Nyheter.

Stordalen jakter på kvinner

Foto: Berit Almendingen

Petter Stordalen feirer 8. mars med å gi kvinner et løfte.

FOKUS I STORGATA I OSLO (Nettavisen): Finansmannen lover nemlig at hans to hotellkjeder skal ha 40 prosent kvinneandel i styrene innen 2008.

- Vi ligger akkurat halvveis, men i motsetning til Jens Stoltenberg er jeg ikke redd for å tallfeste mål. Dette er Kyoto-målet mitt, sa Stordalen da han talte på Forum for kvinner og utviklingspørsmål (Fokus) torsdag.

En sal fullsatt av kvinner av kvinner klappet ivrig til Stordalens løfte.

Optimistisk
Stordalen tror ikke det vil bli noe problem å nå målet.

- Det er ikke så vanskelig. Generalforsamlingene vil få forslag, og så velges de, sier han til Nettavisen.

Han ønsker også flere kvinnelige ledere i sine hoteller.

- 30-35 prosent av lederne er kvinner. Det er veldig bra i forhold til andre. Likevel er det for lavt. Choice og Home skal bli bedre bedrifter på grunn av likestilling.

- Ikke hot
Stordalen var aksjonsambassadør under Fokus’ tv-aksjon, og han er fortsatt brennende opptatt av likestilling, selv om det ikke gir han noen høy stjerne i næringslivet.

- Å snakke om likestilling er ikke det hotteste en gjør når en møter gutta i næringslivet, smiler han.

- Drikker på bar
Én av grunnene til at han brenner for likestilling, bortsett fra at hans mor og to søstre forsøkte å «banke det inni hodet hans», en rektor fikk ham til å lese «Det annet kjønn» da han var 18, og at hans datter Emilie skal ha de samme mulighetene som hans to sønner, er en tur til Etiopia.

- Alle burde se hvilken enorm bør som hviler på kvinners allerede hardt prøvede skuldre. De jobber, mens deres menn sitter på bar og drikker, sier Stordalen.

- Likestilling er nødvendig
Han mener likestilling er en forutsetning for at samfunnet skal fungere.

- Mangelen på kvinnelige ledere og styreledere svekker vår konkurranseevne. To landsdeler, Sørlandet og Nord-Norge, kommer dårligst ut når det gjelder levekårsundersøkelsene. Samtidig kommer de dårligst ut når det gjelder likestilling. Jo mindre likestilling, jo mindre velstandsøkning blir det, advarer Stordalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.