Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleder seg over rødgrønt flertall:

Støre: - Det har vært noen tøffe måneder

GÅR FRAM: Ap-leder Jonas Gahr Støre går fram på NRKs meningsmåling for april. Det er nå rødgrønt flertall for første gang siden desember.
GÅR FRAM: Ap-leder Jonas Gahr Støre går fram på NRKs meningsmåling for april. Det er nå rødgrønt flertall for første gang siden desember. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rødgrønt flertall på målingene for første gang siden desember.

Arbeiderpartiet går fram og det er rødgrønt flertall på NRKs partibarometer for april.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er naturlig nok fornøyd.

- Hyggelig å våkne til måling på NRK med framgang for Ap og rødgrønt flertall. Det har vært noen tøffe måneder, og jeg merker glede og pågangsmot til å jobbe med politikk for fullt, rundt om i landet og på Stortinget, skriver Støre på Facebook onsdag morgen.

Han påpeker at de nå må stå på videre.

- Det er mange uløste oppgaver foran oss og landet trenger rettferdige løsninger som gir mindre, ikke større forskjeller. Vi skal være Arbeiderpartiet på sitt beste, skriver Ap-lederen.

Les også: Rødgrønt flertall på ny måling

SV får 7,5 prosent

Både regjeringspartiet Venstre og KrF ligger under sperregrensa på NRK s aprilmåling. Samtidig går Arbeiderpartiet fram med 1,9 prosentpoeng fra forrige måling til en oppslutning på 25,2 prosent.

SV går på sin side fram med 0,5 prosentpoeng til 7,5 prosent, mens Sp får en oppslutning på 10,7 prosent på målingen, en tilbakegang på 1,6 prosentpoeng.

Les også: Hadia Tajik ble avvist - nå overøses hun med tilbud

Høyre går tilbake

Ap, SV og Sp får ikke nok oppslutning til flertall alene. Med støtte fra Rødt og MDG, som får henholdsvis 3,8 (+0,6) og 2,5 (-0,3) prosents oppslutning, ville opposisjonspartiene imidlertid fått 89 mandater på Stortinget. Regjeringspartiene ville på sin side fått 80 mandater.

I målingen går Høyre tilbake med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 25,1 prosent. De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen: Frp 15,8 (+0,8), KrF 3,7 (+0,5), Venstre 3,7 (-0.6) og andre partier 1,9 (+0,4).

Samtlige endringer er innenfor målingens beregnede feilmarginer.

Les også: Giske splitter Støre og Stenseng: - Støre gjør dumt i å overse grasrota

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!