Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: - Slutt på gratis alkohol i Arbeiderpartiet

IKKE GRATIS ALKOHOL: - Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, sier Jonas Gahr Støre.
IKKE GRATIS ALKOHOL: - Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, sier Jonas Gahr Støre. Foto: NRK
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet betaler ikke lenger for alkohol på partiarrangementer.

Metoo-kampanjen har ført til at flere profilerte politikere har trukket seg fra sine tillitsverv denne uken. Det var temaet i Debatten på NRK torsdag kveld, hvor Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre var en av gjestene.

Under debatten avslørte Gahr Støre et av de konkrete tiltakene som Arbeiderpartiet har iverksatt for å få bukt med seksuell trakassering, nemlig å slutte med gratis alkohol på partiets samlinger, skriver NRK.

- Vi kommer til å få et nytt forhold til alkohol. Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, uttalte Gahr Støre.

Dette tror Ap-lederen at vil gi et tydelig signal.

– Alkohol er elefanten i rommet. Det visker ut grenser og fører til at folk gjør ting de ikke burde gjøre, sa Gahr Støre.

- Alkohol en medvirkende faktor

Den nye regelen om at Arbeiderpartiet ikke lenger vil betale for alkohol, vil få effekt allerede på landsstyremøtet i slutten av måneden.

Regelen iverksettes etter Trond Giske på søndag gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet etter varselsaker mot ham. Giske har beklaget oppførselen sin, og har selv uttalt at alkohol har vært en medvirkende faktor.

– Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært min oppførsel og rolle bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikheter i maktforhold eller aldersforskjell, eller det kan dreie seg om sosiale sammenhenger med mye alkohol, sa Giske i et intervju i Dagsrevyen like etter varslene ble kjent.

GIKK AV: Trond Giske gikk søndag av som nestleder i Arbeiderpartiet.

- For mye alkohol

Denne uken har det også kommet frem at stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) har sendt porno til unge gutter som var aktive i FpU. Leirstein har stilt sine tillitsverv i bero, mens Frp lover en grundig behandling av saken.

I tillegg ble det natt til torsdag kjent at Kristian Tonnig Riise går av som leder i Unge Høyre. Det skal ha kommet varsler på Tonnig Riise i forkant av hans avgang, men også i etterkant.

Også i denne saken, blir alkohol nevnt som en av faktorene.

– Bekymringsmeldingene om Riise handler om for mye alkohol, pågående sjekking og relasjoner med jenter hvor aldersforskjellene og maktforskjellene har vært veldig skjeve, sier generalsekretær i Unge Høyre, Maria Barstad Sanner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!