Bare noen få dager før Arbeiderpartiet samles til landsmøte, er partiets statsministerkandidat foretrukket av 47,2 prosent av de spurte i en måling InFact har gjort for VG. 36,5 prosent svarer at de helst vil beholde dagens statsminister.

– Jeg er fornøyd med det, og jeg er fornøyd med at de fleste meningsmålingene viser klart flertall for et regjeringsskifte. Det tyder på at velgerne ønsker en annen politikk. Sammen med Ap er jeg klar for å ta ansvaret for å skaffe landet en annen regjering, sier Støre.

Skatteøkning

Støre har fått kritikk for å ha uklare standpunkter. I begynnelsen av april kritiserte han også regjeringen for deres nei til økt toll på mat, men kan ikke love at hans eget parti gjør det.

Ap har også et uttalt mål å øke skattene med 15 milliarder kroner, dersom de vinner årets stortingsvalg.

KOMMENTAR: Støre går til valg på 15 milliarder i økte skatter

Solberg størst blant egne

Oppslutningen til Støre har økt med 1,7 prosentpoeng, mens Solberg har falt 2,3 siden en tilsvarende måling i februar, på en måling der feilmarginen er på 3 prosentpoeng. 16,3 prosent klarer ikke å bestemme seg når de blir bedt om å velge mellom de to kandidatene.

Les: Frp: Aps skatteopplegg «knyttneve mot vanlige folk»

Solberg har fortsatt flertallet med seg blant dem som stemmer på regjeringens støttepartier. 59,3 prosent av KrF-velgerne vil ha henne som statsminister, mens bare 13 prosent foretrekker Støre.

Hele 27,8 prosent svarer «vet ikke». Blant Venstre-velgerne er det betydelig jevnere: 50 prosent for Solberg, 44,4 prosent for Støre.

Har du sett denne videoen?