Gå til sidens hovedinnhold

Støre etter Siv Jensen-utspill: - Statsråd på papiret, ikke i hjertet

Ap-leder Jonas Gahr Støre: - Stor tro på godt valg i de store byene i 2019.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Arbeiderpartiet tapte stortingsvalget, sliter på meningsmålingene og står foran en stor utfordring med å stanse velgerflukten før kommunevalget neste år.

Tirsdag oppsummerte Ap-leder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng halvåret på partiets pressekonferanse

Nettavisen spurte Ap-lederen hvor mange ordførere partiet har ambisjon om å få i 2019 (205 i 2015) og om de ser for seg at partiet vil bli liggende nærmere 20-tallet enn 30-tallet i oppslutning.

Se direktereferat fra pressekonferansen i bunnen av saken.

- Vi har ambisjoner om å ligge høyere enn det, svarte Støre med henvisning til nasjonale meningsmålinger på 20-tallet.

Når det gjelder antall ordførere, tror han det blir krevende å oppnå et høyere antall i 2019, også fordi flere kommuner er slått sammen.

- Men jeg er ganske optimistisk foran kommunevalget. Jeg har stor tro på at vi kan gjøre et godt valg både i de store byene og andre kommuner, svarte Støre.


Kom med stikk mot Listhaug og Jensen

På pressekonferansen kommenterte Arbeiderpartiets leder også Sylvi Listhaugs avgang som justisminister i mars, samt Frp-leder og finansminister Siv Jensens kommentarer om unge innvandrere som er «norske på papiret, men ikke norske i hjertet».

Les også: Solberg om Listhaug-innlegg: – Saklig diskusjon hadde vært å foretrekke

- Sosiale medier er en ny og mektig kommunikasjonsform, og de må også ta ansvar der. Det talte Stortinget til stor heder at de var i stand til å sette ned foten og å sende et signal. Det er også en verdiorienterting som Arbeiderpartiet står bak, og som er viktig at vi står bak i vår tid, sa Støre og fortsatte:

- Og når vi har en nestleder i regjeringen, en finansminister som sier at unge innvandrere er nordmenn på papiret, men ikke i hjertet - vel da skal Arbeiderpartiet gjenta og si at den statsråden er statsråd på papiret, men ikke i hjertet. Det skal de få høre mer om fra oss, avsluttet han.

- Dette har han sagt før. Han må åpenbart ha gått tom for politikk i dag. Jeg hører det, men dette er ikke noe nytt, var Frp-leder Siv Jensens kommentar til Nettavisen i etterkant på det Støre sa.

- Veldig fornøyd med ledelsen

Nettavisen stilte Jonas Gahr Støre spørsmål om lederkabalen under tirsdagens pressekonferanse.

- Er dere tre fornøyde med hverandre eller kan det bli endringer før valget?

- Jeg er veldig fornøyd med ledelsen i Arbeiderpartiet, vi er valgt av landsmøtet og jobber godt sammen, sier Støre.

- Kan det komme flere til?

- Det er ikke ledelsen i Ap som velger oss, det er det landsmøte som gjør, og det forholder vi oss til svarer nestleder. Men vi jobber godt sammen på saker som er viktige for Ap, sier Hadia Tajik.

- Landsmøte velger ledelsen

- Men er det for sent at det kan komme endringer i Ap-ledelsen?

- Endringer har skjedd av hendelser som vi ikke hadde planlagt. Det har vi håndtert, saken av avsluttet og lukket. Neste gang er det landsmøte, de skal velge ledelse og verv på ulike måter, og en sittende ledelse møter det med respekt. Men vi kommer til å stå på med et langt perspektiv.

Les også: Giske på Trøndelag-turné

Skryteliste med ti punkter

På pressekonferansen presenterte Ap en liste med ti punkter over saker de har fått gjennomslag for i Stortinget høsten 2017 og våren 2018.

På lista står blant annet en kraftig innstramming i muligheten til innleie av arbeidskraft, større muligheter for personer med nedsatt arbeidsevne til å kunne ta fagbrev mens de deltar på arbeidsforberedende trening, pålegget om en gjennomgang av reglene for norske sjøfolk på Kiel-fergene og en styrking av de ideelle aktørenes rolle i barnevernet ved at institusjonsbarnevernet trappes opp.

Se Nettavisens direkterapportering her.

Les mer

Se pressekonferanse med Ap-leder Jonas Gahr Støre

Se video fra pressekonferansen her:

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken