Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store flyforsinkelser

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Flygelederne på Røyken har ikke funnet erstatninger for sine syke, og det blir dermed store forsinkelser i flytrafikken i kveld.

De fleste flyene er forsinket til og fra Gardermoen onsdag kveld, fordi det er for få flygeledere på jobb ved kontrollsentralen i Røyken. Her kan du sjekke forsinkelsene på Gardermoen.

- Det er dessverre noe reduserte kapasitet på inn- og utflyvninger i kveld. Vi har bare kapasitet på 28 i timen mot det vanlige som er 60. På innlandsflyvniger er det forsinkelser fra en halv time til en time, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro til TV 2 Nettavisen.

Flygelederne i Røyken har fått mye kritikk for forsinkelser tidligere, og er blitt beskyldt for gå sakte aksjoner. Det er ikke tilfelle, verken nå eller da, forsikrer tillitsvalg for flygelederne Paul Johannessen.

- Det er en uheldig ettermiddag, med noen frafall som vi ikke klarte å dekke opp. Alle irrganger og kriker og kroker er brukt opp, sier Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Han forsikrer at flygelederne selv også synes det er irriterende at ikke alle hull i vaktplanen blir dekket inn.

- Vi er underbemannet, det har vi sagt hele tiden, men det er få som tror oss. Problemet vårt er at vi er for få. Vi kunne utmerket godt vært nesten dobbelt så mange, sier Johannessen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!