*Nettavisen* Nyheter.

Støre mest borte fra Stortinget

HØYT FRAVÆR: Ap-leder Jonas Gahr Støre er den som har mest fravær fra komitémøtene på Stortinget. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Støre har vært fraværende på 30 av 32 komitémøter.

29.08.16 09:19

Ap-leder Jonas Gahr Støre troner fraværstoppen på Stortinget, viser en kartlegging NRK har gjort av politikernes deltakelse på komitémøtene.

Gjennomgangen viser at Støre har vært borte 30 av 32 komitémøter det siste året. Nest nederst på lista kommer Ap-representanten Jan Bøhler, og på tredjeplass havner SVs Bård Vegar Solhjell.

- Det er uholdbart at vi godtar at representantene uteblir uten grunn. Dette er skulk, sier professor emeritus i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby til NRK.

Les også: Kanonmåling for Ap - SV og MDG under sperregrensen

Støre selv avviser at han «driver dank» når han ikke er på komitémøter.

- Arbeiderpartiet er tydelig til stede i alle komiteene og det er ingen møter der Arbeiderpartiets meninger ikke er representert. Vi disponerer kreftene som i en god lagoppstilling. Det ikke er nødvendig å toppe laget hvert eneste møte, sier Støre.

Alle stortingsrepresentanter må sitte i en komité, og ved fravær får de en vara. Ifølge NRK har ikke Støre formelt søkt om fravær det siste året.

Les også: Måling: MDG kan bestemme ny norsk regjeringNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag