*Nettavisen* Nyheter.

Storhaugs bok trykkes i tredje opplag

NYTT OPPLAG: Islakritiker og informasjonsleder i Human Right Service, Hege Storhaug, sier hun er overveldet over boksalget.

NYTT OPPLAG: Islakritiker og informasjonsleder i Human Right Service, Hege Storhaug, sier hun er overveldet over boksalget. Foto: Harald Fjelddalen

- Jeg har aldri opplevd maken, sier Hege Storhaug.

Islamkritiker Hege Storhaugs nye bok, «Islam. Den 11. landeplage», har snart solgt i 3000 eksemplarer, og blir nå trykket i 3. opplag.

- Det er så overveldende, jeg har aldri opplevd maken, sier Storhaug til Nettavisen, som i boka retter et kritisk blikk mot Islam.

- Mye går ut hver dag

Totalt er det solgt 2900 bøker, og det er nå 100 bøker igjen av 1. opplag.

- Andre opplag ble bestilt i forrige uke, to dager før lanseringen av boka. Og nå når vi ser hvor mye som går ut her hver dag, så fant vi ut i dag at her må vi bare kjøre ett opplag til, også på 3000 bøker, forteller hun.

Informasjonslederen i Human Right Service, påpeker at dette er en såkalt hasteutgivelse, og dermed ikke en del av bokkjedenes innkjøpsordning.

- Jeg bestemte meg for at jeg ikke kan vente, for nå er vi midt i en folkevandring. Her kan det skje dramatiske hendelser i løpet av høsten. Det kan endre inngangspremisset for min bok, så den måtte ut, sier hun.

Islamforsker: - At islam har skylden, er en overforenkling av Storhaug

- Det traff tidsnerven

- Hvorfor tror du boka har slått an?

- Fordi den traff tidsnerven, og uroen til folk over folkevandringen og verdiene som blir satt under press. Den store majoriteten av de som kommer er unge muslimske menn, og en del av de vil ha holdninger som ikke er kompatible med våre verdier, sier Storhaug, og legger til:

- Jeg har skrevet en bok til folket, om hva som står på spill.

Hun forteller at hun også blir kontaktet av mange om boka.

- Det er så mange henvendelser at jeg ikke klarer å ta unna. Det er jeg litt lei meg for, men jeg klarer ikke, sier Storhaug til Nettavisen.

Ble utestengt fra Facebook

Tirsdag fikk hun mye oppmerksomhet da hun ble utestengt fra sin private Facebook-profil.

- Dette er noe av det mest absurde jeg har opplevd i livet mitt, sa Storhaug til Nettavisen tirsdag kveld.

Hun fikk da støtte av MDG-topp Shoaib Sultan i Oslo, som etter valget ble kritisert av Storhaug.

- Noen ungdommer synes å ha masserapportert Storhaugs profil og slik prøvd å utestenge henne fra Facebook. Nå er det neppe noen hemmelighet at jeg ikke er enig med Storhaug i det meste, men slike forsøk på knebling av meningsmotstandere er dumt, kontraproduktivt og rett og slett galt, skrev Sultan på Facbook.

- Storhaug overforenkler

Islamforsker Lars Gule mener imidlertid at Storhaug overforenkler i boka.

- Flertallet av muslimer er snille og ikke-voldelige, og representerer ikke den trusselen Storhaug fremstiller muslimer og islam som, sa Gule til Nettavisen da boka kom ut.

- Derfor er det så viktig å holde tungen rett i munnen og faktisk gjøre en vurdering av en helhetlig historie. Ellers ender man opp med en overforenkling av den som Hege Storhaug og Human Rights service (HRS) gjør. Nemlig at islam har skylden, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.