RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storm hele uka

(Foto: Bjarne Eldevik, TV 2)
Sist oppdatert:
Meteorologene varsler vinterstormer med vindstyrke opp til storm på skalaen langs kysten fra Rogaland i sør til Finnmark i nord de kommende dagene.

Nordavind og perioder med lave temperaturer kan bære bud om en hvit jul.

De første ukene av desember har det vært lite julestemning å finne i været.

Ny nedbørsrekord i Bergen, en rekke hissige desemberstormer har feid over kysten, og hele landet har hatt generelt høye temperaturer.

- Høytrykk over Sentral-Europa

- Dette skyldes et høytrykk over Sentral-Europa som har presset lavtrykkene langt nord i Barentshavet, og sendt mild og fuktig luft inn over hele landet, melder Storm Weather Center og meteorolog Martin Q. Grønnevet.

Nå svekkes høytrykket over Europa, og de kraftige vinterstormene vil dermed gjøre seg gjeldende lengre sør på kysten, mener meteorologene.

- Langtidsprognoser er alltid usikre, men slik varslene ser ut i dag er det svært mye som tyder på at samtlige kystområder fra Rogaland i sør, til Finnmark i nord vil få en eller flere perioder med storm og store nedbørsmengder i løpet av de nærmeste 4-5 dagene. Spesielt tirsdag og torsdag ser det ut til at vinterstormene vil ruske godt på Vestlandet og i Møre og Romsdal, med vindstyrker langt opp på storm-skalaen, ifølge Grønnevet.

Bedre sjanser for julesnø

For de som håper på en hvit jul, kan lavtrykksaktiviteten i Norskehavet ha sine fordeler. Etterhvert som lavtrykkene beveger seg østover, regner meteorologene med lengre eller kortere perioder med nordavind. Dette gir vanligvis betydelig lavere temperaturer, og øker mulighetene betraktelig for at også vestlendingene må måke snø på julaften.

- Vi er naturligvis ikke sikre på om julen blir hvit eller ikke, men det er helt sikkert at vinterstormene i kommende uke øker sannsynligheten betydelig, sier Martin Q. Grønnevet, meteorolog ved Storm Weather Center.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere