RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storm mot ny Statoil-leder

Sist oppdatert:
Statoils påtroppende styreleder, Johan Fredrik Odfjell, sitter på en fallskjerm på over 14 millioner kroner. Det brygger opp til rødgrønn storm foran styrevalget.

- Hvis dette medfører riktighet, så har den foreslåtte styrelederen med seg en ballast inn i selskapet som vi ikke er tjent med, sier Nopef-leder Leif Sande til Verdens Gang lørdag.

Valgkomiteen i Statoil har enstemmig innstilt Odfjell som ny styreleder etter Jannik Lindbæk. Samtidig blir Marit Arnstad foreslått som nytt styremedlem. Valget blir foretatt 14. juni.

Bekrefter

- Jeg kan bekrefte at jeg sitter på en etterlønnsordning i den størrelsesorden du refererer til, sier Johan Fr. Odfjell til Næringsliv 24. - Jeg håper jeg har holdninger til bonuser og opsjoner som er i tråd med det som aksepteres i næringslivet forøvrig, sier Odfjell.

- Forslaget på Odfjell er et brudd med intensjonene i Soria Moria-erklæringen, sier Aps stortingsrepresentant Jan Bøhler til Dagbladet. Avisa spekulerer lørdag i et rødgrønt opprør mot det forventede valget av Odfjell som styreleder i det statlige oljeselskapet. I regjeringserklæringen varslet de rødgrønne partiene et langt mer aktivt statlig eierskap.

VG skriver lørdag at Odfjell har vært involvert i en rekke av de mest lukrative etterklønnspakker som er gitt til norske bedriftsledere. Han har en 19 år lang avtale med Vesta, som sikrer ham en årlig utbetaling på 750.000 kroner. Avtalen ble inngått i 1994 og varer til 2013.

Reagerer

Også nestleder Arve Bakke i Fellesforbundet reagerer: - Dette er en bombe. Med denne kjennskapen hadde jeg ikke valgt ham, sier Bakke til VG.

Odfjell innrømmer på sin side at han ikke bidrar med noen særlig arbeidsinnsats for pengene. - Etter at ledelsen i Vesta gikk ut og sa at det ikke lenger var aktuelt å bruke meg, har det ikke vært naturlig, sier han.

Men som styreleder i Statoil er han klar for innsats. Til Næringsliv 24 sier han at han vil gå løs på jobben med entusiasme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere