Storm og orkan i vest

Strømbrudd, flygende trampoliner, raserte tak og veltede trær er status etter at uværet herjet Sørvestlandet natt til lørdag.

19.01.08 09:52

Uværet har rast over Sørvestlandet, men lørdag morgen hadde politiet ikke fått noen meldinger om personskader. I Rogaland veltet vinden en del trær og et tak på en bensinstasjon i Stavanger.

- Taket blåste ned og skadet en bil, men i løpet av natten har vi ikke fått noen meldinger om personskader, sier operasjonsleder Jan Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK!

I Haugaland har politiet fått flere meldinger om strømbrudd, og mellom 100 og 200 husstander var uten strøm lørdag morgen.

- Vi har brudd på fem punkter, men regner med å få strømforsyningen i gang igjen relativt raskt, sier Jon Harald Jakobsen, divisjonssjef i Haugaland Kraft, til Nettavisen.

Orkan på Utsira
Langs Vestlandskysten har det blåst full storm, og det er Rogaland som har fått den kraftigste vinden i løpet av natten:

- Etter midnatt kom vinden opp i full storm lengst sør. Den sterkeste vinden målte vi på Utsira, der det blåste orkan styrke med nesten 33 meter per sekund, sier vakthavende statsmeteorolog, Anne Haaland Simonsen til Nettavisen.

I løpet av lørdagen vil vinden løye betraktelig, men det kommer likevel til å blåse godt hele helga.

- Det kommer også til å bli en god del nedbør og utrygt for torden. Vinden kommer til å roe seg, men det vil blåse liten til periodevis stiv kuling, sier Simonsen.

Trampoline knuste vindu
Ved Skeie på Jæren og Askvika i Hjelmeland ble trær blåst over ende og falt over veier. Mannskaper ble kalt ut for å fjerne nedfallet.

Ved halv-fire tiden ble det også meldt om en flygende trampoline i Stavanger og isoporplater på ville veier i Sandnes. Verre var det for en familie i Tysvær som fikk en trampoline inn stuevinduet.

Ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge har de likevel hatt en rolig natt.

- Det har ikke vært en eneste telefon med hensyn til været, opplyser vakthavende redningsleder til Nettavisen lørdag morgen.

Heller ikke politiet i Agder eller Hordaland har fått noen meldinger om personskader i forbindelse med uværet.

Sverige blåser bort
Og ikke før det har roet seg i Norge, herjer vinden for fullt i de vestlige delene av Sverige. Lørdag morgen var 15.000 husstander uten strøm i det som betraktes som en av de verste stormene i Sverige dette tiåret, skriver avisen Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.