RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormen Rita herjer i nord

Sist oppdatert:
Det blåser kraftig i Troms og Finnmark, og i Nordland ventes det uvanlig mye regn.

Stormsenteret Rita treffer Nord-Troms og Finnmark onsdag ettermiddag. Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel, og Storm Weather Center utelukker ikke orkan i kastene på de mest utsatte stedene.

- Flyplassen i Tromsø har hatt stiv til sterk kuling, mens det er liten til sterk storm på de mest utsatte stedene på kysten av Troms og Finnmark, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Les mer om været på Nettavisens værsider.

Sterk storm er nummeret før orkan, og meteorologene kan ikke utelukke at de mest utsatte stedene vil oppleve orkan i kastene.

Det blåser allerede friskt i landsdelen, men ifølge Storm Weather Center skal vinden øke på utover ettermiddagen. Torsdag ventes det at lavtrykket - som onsdag ettermiddag har senter rundt Bjørnøya - har beveget seg videre sørøstover, mot Kola-halvøya, og at det vil gå inn i Russland. Da kan nordlendingene puste lettet ut.

Men i Nordland har de en annen type ekstremvær å stri med. Der ventes det uvanlig store nedbørsmengder.

- Det kan komme opp i 50 millimeter eller mer i løpet av en 12 timers periode, sier Teigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere