*Nettavisen* Nyheter.

Stormen stilnet

Uværet som mandag herjet i Danmark og Sverige, har stilnet.

01.01.07 22:33

SUPERSØK:Været 700.000 steder NÅ

Mandag morgen sendte svenske meteorologer ut det mest kritiske værvarselet de har- et såkalt klasse 3-varsel for Skåne, som betyr at været kan komme til å medføre «stor fare for allmennheten og ødelegge viktige samfunnsfunksjoner». For resten av Sør-Sverige ble det sendt ut klasse 2 og klasse 1-varsel.

Strømløse svensker
Kort tid etter kom uværet feiende over sørlige Sverige. På det meste var over 30.000 husstander i landet strømløse, fordi trær falt over ledninger. Mandag kveld er tallet på strømløse svensker nede i 2000.

Skåne har vært hardest rammet av stormen, men værgudene har herjet helt opp til Gøteborg. En rekke veier er fremdeles stengt etter at rundt 100 trær har blitt revet opp av vinden, og slengt over veibanen.

Evakuerte høyblokker
Også danskene slet med nyttårs-været. Mandag ettermiddag ble to store høyblokker med 600 beboere evakuert i Rødovre utenfor København fordi man fryktet at bygningene ville kollapse i den kraftige vinden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blokkene ble bygget på 1950-tallet, og har en konstruksjonsfeil som gjør at de er ustabile.

Roer seg
Allerede mandag kveld meldes det imidlertid at stormen har roet seg ned.

- Uværet nådde et høydepunkt mandag ettermiddag, men har nå minket i styrke, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Stormen fortsetter nå mot Finland, og vil derfor ikke ramme Norge.

- Det kommer ingen storm hit, men det er meldt kraftig lavtrykk, forteller Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag