Gå til sidens hovedinnhold

Stormfull snøhelg

Lørdag morgen kan du våkne opp til snøkaos. Blir du rammet? Sjekk her!

Holder du til i Sør-Norge, går du en nedbørsrik helg i vente.

Og om det blir snø eller regn, kommer an på hvor du oppholder deg. Men sterk vind blir det uansett.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK!

Storm
- Fellesnevneren for hele landet, er at det blir sterk vind. I fjellet og i utsatte kyst-, fjord- og dalstrøk fra Lindesnes til Lofoten vil det bli opp til full storm. Ellers i landet blir det vind opp til sterk kuling, sier meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Kun Oslo-området ser ut til å bli skjermet for de verste vindkastene, med sørøstlig bris.

Fredag er allerede flere deler av landet preget av den sterke vinden, og uværet skaper trøbbel i trafikkavviklingen. En rekke steder er det nå stengte veier og kolonnekjøring på grunn av snø og uvær. Og kjøreforholdene ser ikke ut til å bedre seg utover helgen.

Sjekk veg- og trafikkmeldinger her!

NRK melder også at Kårstø gassprosesseringsanlegg ble stengt fredag på grunn av sterk vind. StatoilHydro mener at lastingen vil være uforsvarlig i et slikt vær, og kaiene blir trolig stengt til lørdag.

Store snøfall
Fredag morgen hadde det største snøfallet vært i Agder-fylkene og Telemark, med mengder opp til 15 centimeter. I resten av Sør-Norge hadde det bare snødd noen få centimeter.

Lørdag morgen vil situasjonen være en annen, og det er ventet en halvmeter snø på Sørlandet. På Østlandet kan det komme opp til 30 centimeter. Statens vegvesen i sør jobber nå på spreng for at forholdene ikke skal bli like ille som under det ekstreme snøværet i fjor.

- I Agder og Telemark vil det begynne å snø kraftig natt til lørdag, og det vil fortsette utover dagen og kvelden. På Østlandet kommer ikke de store snøfallene før lørdag ettermiddag, sier meteorologen.

Spent på skiføret? Sjekk snøforholdene her.

Regn og opphold
På Vestlandet vil det regne tidlig på lørdagen, mens det være sludd og snø i indre strøk. Utover kvelden vil det være spredt nedbør.

I Midt- og Nord-Norge blir det imidlertid oppholdsvær.

- Fra Trøndelag og nordover vil det være lite eller ingen nedbør. Men jeg vil ikke gå så langt som å kalle det «pent vær», fordi det kommer til å blåse nokså kraftig, mener Teigen.

NYTTIG: Været på mobil

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot