*Nettavisen* Nyheter.

Storoffensiv fra politiet i bykjernen

- Vi ser store hastigheter sentrum til alle døgnets tider, sier politiet. I dag røk 11 bilister i laserkontroll ved Festplassen.

28.06.07 14:09

(iBergen.no) : I løpet av halvannen time skrev politiførstebetjent Jens Kleppe og hans kolleger ut forenklede forelegg til elleve bilister som ble tatt i 30-sonen i Christies gate ved Festplassen i formiddag. Laserkontrollen varte fra klokken 09.30 til 11.00.

– De som ble tatt kjørte enten for fort eller i kollektivfeltet. Noen gjorde også begge deler, sier Kleppe til iBergen.no.

Fartssynderne kjørte i mellom 39 og 43 km/t. Ingen mistet førerkortet denne gangen, men politiførstebetjenten sier at politiet tidligere har beslaglagt sertifikater i 30-sonen ved Festplassen.Grensen for å miste lappen går på 56 km/t, forteller Kleppe.

Dagens kontroll er del av en større offensiv som trafikkpolitiet nå setter inn for å få ned farten i bergenstrafikken. De siste ukene har politiet luftet lasermåleren både i Strandgaten, Lars Hilles gate og på Strandkaien, og Kleppe lover at kontrollene skal bli enda flere.

– Vi har observert at farten i sentrum er høy til alle døgnets tider, spesielt i 30-sonene. Dette vil vi nå ser langt mer på enn vi har gjort tidligere. Så folk skal ikke se bort ifra at vi dukker opp igjen ved Festplassen, sier Kleppe.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag