Storsmugler tatt igjen

Foto: (Tollvesenet)

En måned etter siste pågripelse ble svensken igjen tatt natt til mandag. Denne gangen med over 3800 liter øl og 300 liter vin.

01.11.10 18:54

Natt til torsdag 30. september kom den svenske statsborgeren kjørende på fylkesvei 241, den såkalte «sukkervegen» mellom Bjørkelangen og Charlottenberg.

Den gang ble han tatt med 4000 liter øl og 300 liter vin på tilhengeren, noe som er det hittils største beslaget av øl i landet, skriver glomdalen.no.

Neste samme mengde

Natt til mandag sto Tollvesenet igjen på grenseovergangen ved «sukkervegen» og på veien kom den samme svensken kjørende med bil og tilhenger.

Bak i bilen og på tilhengeren fant tollerne tilsammen 3.801 liter øl og 300 liter vin, som er årets nest største beslag og dermed har den svenske storsmugleren notert seg med to rekorder i år.

- Det var ingen stor dramatikk i pågripelsen. Vedkommende kom kjørende med en stor bil med tilhenger og da blir man kontrollert når man kommer kjørende midt på natten, sier kontorsjef Morten Nystuen ved Tollvesenet i Kongsvinger.

Nystuen forteller at beslaget har en verdi på 237.000 kroner i unndratte avgifter.

Strengere straff

Den svenske statsborgeren ble overlatt til politiet på Romerike etter smuglingen.

Til Nettavisen opplyser politiadvokat Tonje Tønder at mannen denne gangen kan forvente seg en tiltale. Ved gjentatte straffbare handlinger blir reaksjonene desto strengere.

- Han må nok regne med å møte i retten. I tillegg til en eventuell fengselstraff, kan tiltak som inndragelse av kjøretøy også være aktuelt.

Svensken skal etter planen avhøres i løpet av kvelden mandag.

Det er uklart hvilken forklaring svensken hadde på smuglingen denne gangen, men da han ble tatt for en måned siden sak han følgende.

- Jeg har med en del øl.

Tollerne konstaterte også den gang at både varebilen og hengeren var fylt med øl og vin.

Les flere nyheter fra Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag