Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt søk etter funn av tom båt

Søket i Malvik er avsluttet uten resultat.

Politiet i Sør-Trønderlag fikk klokken 08.45 inn melding om at en førerløs båt var observert 200-300 meter fra land utenfor Vikhammerløkka i Malvik kommune.

Kort tid etter rykket politiet, luftambulansen, et Sea King helikopter og skøyta RS Uni fra Redningsselskapet ut for å søke.

Klokken 13.30 ble søket avsluttet.

- Båten hadde en påhengsmotor, men den var dratt opp. En åre lå inne i båten, mens den andre lå i vannet. Det er mye som tyder på at båten har blitt brukt og derfor satte vi i gang søk, sier operasjonsleder Harald Todal til Nettavisen.

Så langt har ingen personer blitt funnet. I vannet like ved der båten ble observert, fant letemannskapet redningsutstyr, men det er fortsatt uvisst om dette tilhørte den drivende båten.

Ukjent båt
Fritidsbåten skal være et sted mellom 13-15 fot, og ha en femhesters Mercurymotor.

- Vi vet ikke hvem som eier båten. Den mangler identifikasjonsnummer, så vi jobber nå med å snakke med folk på land, sier Todal.

Operasjonslederen sier til Nettavisen at ingen har meldt båten savnet. De har heller ikke mottatt tips fra publikum om hvem som eier båten.

- Vi har gjort et grundig overflatesøk. Sea King helikopteret fant ingenting i vannet og har nå avsluttet søket, sier Todal.

Storstilt leteaksjon
I tillegg til båt fra Redningsselskapet og et Sea King helikopter, benyttet politiet også dykkere og mannskap fra sivilforsvaret i søket.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker