RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort oljesøl i Akerselva

Sist oppdatert:
Det er oppdaget et større oljeutslipp i Akerselva. Oljen har rent ut i sjøen utenfor. Kilden er fortsatt ikke kjent.

Fortsatt kan verken politi, brannvesen eller Oslo Vann- og avløpsetat noen ide om hvor stort utslippet er.

- Det er atskillig mer enn 100 liter. Og da begynner det å bli stort, sier operasjonsleder Morten Hansen ved Oslo Brann- og redningsetat til TV 2 Nettavisen.

Det ligger en tynn film med olje i sjøen utenfor utløpet av Akerselva der operatomten ligger. Havnepolitiet ble varslet om oljen, som skal ha lekket i flere dager. Politi og brannvesen rykket ut, og brannvesenet plasserte ut lenser. Først trodde man at oljesølet kom fra byggingen av den nye operaen. Det viste seg ikke å være riktig.

- Vi vet nå at oljesølet kommer fra Hovinbekken, men vi vet ikke hvor kilden er, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det har imidlertid vist seg at oljen kommer ut av røret som leder Hovinbekken ut i Akerselva. Dette røret møter Akerselva under Bispegata. Elva går i tunnel fra Oslo Plaza det siste stykket mot sjøen.

Hovinbekken renner ned fra Hasle/Ensjø-området. Her ligger det mye industri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere