RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet kjørte demonstranter bort for å unngå slåsskamp


Flere demonstranter ble kjørt bort av politiet etter markeringen utenfor Stortinget mot FNs migrasjonsavtale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Flere demonstranter ble kjørt bort av politiet etter markeringen utenfor Stortinget mot FNs migrasjonsavtale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.

Det var på forhånd varslet en demonstrasjon mot Norges tilslutning til FNs migrasjonspakt. Avtalen skal etter planen sluttføres i Marrakech i Marokko mandag.

I tillegg møtte det opp en rekke motdemonstranter.

– Vi har hatt et bilde av at dette kunne generere en del ordensforstyrrelser, så vi har hatt til dels store politiressurser til stede, både synlige og usynlige, sier politiets innsatsleder Magnus Stranda til den fremmøtte pressen.

I løpet av demonstrasjonen kontrollerte politiet 40 personer, bortviste 23 personer og pågrep én.

Pågripelsen kom som følge av en legemskrenkelse.

Politiet måtte dessuten ta med seg en del av demonstrantene i bil.

– Den grupperingen ble politiet nødt til å følge bort for å avverge et stort slagsmål. De ble tatt med i bil og kjørt bort fra stedet. De var ikke villige til å følge et pålegg fra oss, så vi tok hånd om dem og kjørte dem bort fra stedet, sier Stranda.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere