RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort steinras i Odda

Foto: Ivar Nistad (Radio Folgefonna)
Sist oppdatert:
Et stort steinras dro med seg drøyt 100 meter av riksvei 13 nord for Odda i Hordaland mandag.

(iBergen.no) - Det har gått et stort ras over riksveien mellom Odda og Tyssedal. Det raser fortsatt og våre redningsmannskaper kan ikke gå inn i raset nå, det er altfor farlig, sa operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen, til iBergen.no like etter klokken 15.00 mandag.

Meldte seg
Kort tid etter raset fortalte politiet at de gjerne ville komme i kontakt med en sjåfør av en mørk bil som hadde kjørt bak en buss like før raset gikk. Ved 19.30-tiden mandag meldte sjåføren seg.

- Den kvinnelige sjåføren har meldt seg, og alt var bare bra med henne. Hun hadde kjørt der rett før raset gikk, sa Andersen.

- Har dere mistanke om at noen er tatt av raset?

- Nei, vi har ikke mistanke om at noen er tatt av raset, sa operasjonslederen mandag kveld.

100 meter sperret
Cirka 100 meter av veien er sperret av stein og jord.

Se video av raset her.

- Det er flere mindre ras som strekker seg over 100 meter. Det renner fortsatt litt stein i området. En geolog er bestilt, men vi vil trolig ikke få hans vurdering før i morgen, fortalte vaktoperatør ved Statens vegvesen, Marit Hove.

Tirsdag morgen klokken 09.00 skal en geolog inn i rasområdet for å vurdere eventuell ny rasfare. Det er foreløpig satt opp lokal båttrafikk for å ivareta transporten i området.


Vis større kart

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere