RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort tunnelras på E18

Sist oppdatert:
En større del av Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold er rast sammen. Hjelpemannskaper måtte trekke seg ut fordi situasjonen var for farlig.

FØLG SAKEN PÅ MOBILEN

HANEKLEIVTUNNELEN: (NETTAVISEN/TV 2): Flere titalls meter av det sydgående løpet av E18 i Hanekleivtunnelsen ved Sande i Vestfold syd for Drammen raste sammen sent 1. juledag.

Har du informasjon til oss om raset? Kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no, eller send NATIPS til 1984.

- Redningsarbeidet er satt på vent. Det er ingenting vi kan gjøre for de som eventuelt er tatt av dette raset, opplyser operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

- I etterkant er det hørt nærmest kontinuerlige lyder av stein som raser ned inne fra området, forteller operasjonsleder Eriksson.

Sjokkerte bilister snudde
Sjokkerte trafikanter brakte videre de første meldingene om raset til politiet klokken 22.50. Flere biler som befant seg i tunnelen klarte å snu, og evakuere ut av tunnelen på egenhånd.

Hjelpemannskaper har vært inne i tunnelen, men situasjonen ble vurdert som så farlig at de trakk seg ut. En bil fra brannvesenet kjørte inn i tunnelen, men måtte snu da flere store betongelementer raste ned på veibanen foran kjøretøyet.

Ingen fryktes drept
Politiet har ingen indikasjoner på at det befinner seg biler eller mennesker i raset, men kan ikke utelukke dette.

- Vi har snakket med trafikanter og ingen har sett at det har gått biler i raset. Vi har også vært inne og sett på rasstedet visuelt, men fant ingen tegn til at det befant seg biler der, sier skadestedsleder Truls Fjeld til Nettavisen.

Politiet har heller ikke fått henvendelser om noen som er savnet. Først ble det vurdert å ta i bruk hunder for å avklare om det befant seg biler inne i tunnelen, men situasjonen var rett og slett for farlig.

- Ingen får lov til å bevege seg inn i området. Fordi situasjonen er så uavklart, velger vi å ikke ha mannskaper der inne, sier Fjeld.

Kunne vært katastrofalt
Raset er anslått å være om lag 25 meter langt og omfatter både takplater og ovenforliggende steinmasser. Rasmassene dekker hele bredden og høyden av tunnelen.

- På et annet tidspunkt kunne dette vært katastrofalt, sier Fjeld.

Strekningen er vanligvis tungt trafikkert, men trafikken på rastidspunktet var liten og spredt. Så langt mener politiet at det først har gått et større ras. Deretter har det løsnet steiner i etterkant.

Omkjøring på gamle E18
Mannskaper fra politi, brannvesen, ambulanse og veivesen var i natt på stedet. Også luftambulanse ble tilkalt som en forholdsregel.

Veien holdes stengt i begge retninger forbi rasstedet og trafikken dirigeres via gamle E18.

Geologer vil undersøke området når det lysner 2. juledag for å avklare om det er forsvarlig å ta seg inn i tunnelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere