RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort våpen- og narkobeslag i Oslo

Sist oppdatert:
Politiet knytter beslaget til miljø med kriminelle med bakgrunn fra Filippinene, Vietnam og Thailand.

Oslo (NTB): Politiet i Oslo beslagla i forrige uke seks skytevåpen og et stort narkoparti i en leilighet bare 250 meter fra politihuset på Grønland.

En 49 år gammel mann som tidligere er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha skutt en politispaner på gata i Oslo, er blant de siktede etter beslaget, skriver Dagbladet.

Våpnene og narkotikaen knyttes til et miljø bestående av kriminelle med bakgrunn fra Filippinene, Vietnam og Thailand.

Det var patruljer fra Grønland politistasjon som under en undersøkelse av en utleieleilighet bare rundt 250 meter fra politihuset, gjorde de første funnene. Beslag i leiligheten førte etterforskerne videre til en annen bolig på Rødtvet i Groruddalen. Her ble det funnet flere våpen.

To menn ble lørdag varetektsfengslet, blant annet siktet for oppbevaring av våpen. I alt fire personer er pågrepet i saken.

Etter det Dagbladet får opplyst, ble det funnet tre automatvåpen, én pistol, én revolver og en avsagd hagle i de to ransakingene. Alle våpnene var funksjonelle og det skal i tillegg ha blitt beslaglagt ammunisjon.

– Det å få seks slike våpen bort fra gata er i seg selv et svært viktig stykke politiarbeid, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

Stølen opplyser at det også ble gjort et uvanlig narkobeslag, rundt en kilo krystallisert metamfetamin, «crystal meth» under aksjonen. Dette stoffet er regnet som mye sterkere og mer skadelig enn de mer utbredte pulverstoffene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere