RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingspresidenten tror Hagen har tapt Nobel-slaget


- HAR TAPT: Stortingspresident Olemic Thommessen sier at det er et stort flertall mot å velge Carl I. Hagen inn i Nobelkomiteen.
- HAR TAPT: Stortingspresident Olemic Thommessen sier at det er et stort flertall mot å velge Carl I. Hagen inn i Nobelkomiteen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er ingen grunn til å tro at Carl I. Hagen blir valgt til Nobelkomiteen, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H).

– Det er et overveldende flertall som mener at Carl I. Hagen ikke kan velges til Nobelkomiteen, sa Thommessen da han torsdag presenterte den endelige innstillingen fra Stortingets valgkomité.

Les også: Frp krever at Stortinget voterer over Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen

Han slo fast at Høyre stiller seg på flertallets side i valgkomiteen. Fremskrittspartiet står dermed alene om mindretallsinnstillingen som ber om at Hagen velges til Nobelkomiteen.

Les også: Carl I. Hagen mener stortingsflertallet har misforstått

UTE: Nobel-kandidat Carl I. Hagen ser ut til å være ute av kampen om en plass i Nobelkomiteen.

– Frp kan på et senere tidspunkt fremme forslag om kandidater som er valgbare til komiteen og ha en forventning om at den som da fremmes, vil bli valgt, sier Thommessen.

Les også: Kristin Clemet overtar Carl I. Hagens Nobel-plass

Han ville ikke si noe om hvordan fredagens votering legges opp. Frp-nestor Carl I. Hagen overvar Thommessens pressemøte i vandrehallen og slår fast at han ennå ikke har gitt opp å bli valgt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere