*Nettavisen* Nyheter.

Støtter karakterkrav til lærerstudentene

Utdanningsforbundet støtter utdanningsministeren som vil ha karakterkrav ved opptak til lærerhøyskolene.

Forbundet mener dermed at én av fire lærerstudenter har så dårlige karakterer fra videregående at de ikke burde blitt lærere.

Utdanningsminister Kristin Clemet (H) har sendt ut til høring i alt seks alternativer for skjerpede krav til lærerstudenter. Forbundet støtter alternativet som sier at de med dårligere karakter enn 3 i norsk og matematikk fra videregående ikke bør slippe inn. De vil også ha et minstekrav om 35 skolepoeng samlet. Med et slikt krav på en framtidig lærerstudent eventuelt ha for eksempel 3,2 i snitt pluss 3 fordypningspoeng, skriver Aftenposten.

23,7 prosent av dagens lærerstudenter ville ikke ha blitt tatt opp til studiet med slike krav. Leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet bekrefter at de dermed mener at én av fire lærerstudenter har for dårlige allmennkunnskaper til å bli lærere.

Hjetland sier det ikke har vært lett å komme fram til et standpunkt i saken, men begrunner avgjørelsen med at det er behov for å gi læreryrket høyere status og sikre skolen faglig dyktige lærere.

Men lederen frykter forskjellsbehandling, fordi det ikke er foreslått lignende krav på førskoleutdannelsene og lærerutdannelsene på universitetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.