*Nettavisen* Nyheter.

Støtter ny Treholt-sak

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, Knut Storberget, mener Treholt-saken er egnet til gjenopptakelse.

10.11.04 08:29

Arne Treholt varslet i Stavanger Aftenblad tirsdag at han vil prøve å få sin sak gjenopptatt, via den såkalte justismord-kommisjonen. Nå får han støtte fra Knut Storberget, Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann:

- Stortinget har omsider fått på plass denne gjenopptakelseskommisjonen, som nettopp skal sikre en uavhengig vurdering av saken til dem som føler seg uskyldig dømt, uttaler han.

Storberget understreker at kommisjonen selv vurderer hvilke saker som skal opp til ny behandling og sier han ikke tar stilling til Treholts eventuelle skyld.

- Men mye typer på at nettopp saker som hans fortjener den uavhengige vurderingen som gjenopptakelseskommisjonen kan gi, sier han.

- Det er kanskje nettopp i de sakene der det har vært stor stigmatisering og forakt i opinionen, at en uhildet og uavhengig vurdering av et selvstendig organ er på sin plass. Treholt har naturligvis kunnet anke sin sak i rettssystemet. Men mange oppfatter det som bukken til havresekken, der høyere instans skal bekrefte vurderingene i lavere instans, sier Storberget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.