RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stovner best på krimstatistikken

Sist oppdatert:
Stovner politistasjon scorer høyest i Oslo når det gjelder nedgang i kriminalitet i 2005.

Mens kriminaliteten i Oslo som helhet ble redusert med 7,8 prosent i fjor, kan Stovner politistasjon skilte med en nedgang på 13,9 prosent, skriver avisa Utrop. Ingen av politistasjonene i hovedstaden kan vise til like gode tall.

Etterforskningsleder Stein Erik Olsen påpeker overfor avisa at vinningskriminaliteten har gått tilbake med 22 prosent i bydelen som omfatter Alna, Bjerke, Grorud og Stovner. I tillegg tror han forsøket med samfunnskontakter og det faktum at mange gjengangere sitter bak murene har medvirket positivt. Dessuten sier han folk har blitt flinkere til å sikre seg mot innbrudd.

Prosjektet «Samfunnskontakt» ble startet opp i januar for ett år siden. To samfunnskontakter fra politiet har samarbeidet tett med borettslag og beboere for å øke tryggheten og trivselen i bomiljøene. Dette har blant annet ført til en nedgang i biltyverier, vold og skadeverk, ifølge Utrop.

Slik er nedgangen i kriminaliteten i Oslo ifølge Utrop:

Stovner politistasjon: 13,9 prosent.

Sentrum politistasjon: 11,4 prosent.

Grønland politistasjon: 6,7 prosent.

Manglerud politistasjon: 4,2 prosent.

Majorstua politistasjon: 1,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere