Gå til sidens hovedinnhold

- Straff meg hardere

Men kvinnen måtte gå skuffet fra rettssalen.

(iBergen.no) 39-åringen møtte i Bergen tingrett tirsdag for å tilstå at hun hadde smuglet store mengder tabletter via posten.

Smuglet tabletter
I løpet av en måned i fjor bestilte hun 270 forskjellige narkotiske piller ved fem anledninger på utenlandske nettsider. Senere samme år var hun innom seks nettsider og bestilte ytterligere 365 tabletter av ulike slag.

Alle de ulovlige importforsøkene ble stanset i tollen, og kunne lett spores til 39-åringen, ettersom hun var adressat på pakkene.

Ville ikke slippe billig
I retten innrømmet hun gladelig at hun hadde bestilt pillene, selv om hun visste det var ulovlig å importere dem. Som tidligere ustraffet og uten så mye som en eneste bot i rullebladet, var det lett for politiet å foreslå en betinget straff på 45 dager med prøvetid for kvinnen. Det vil si at hun slipper fra det uten å sone - enhver domfelts ønskestraff. Men det ville ikke 39-åringen ha noe av.

Hun ville helst ha samfunnsstraff, som er en strengere straff en betinget fengsel.

- Vil ikke klare det
«Siktede ønsker samfunnsstraff fordi hun, slik retten har oppfattet det, vil bli raskere ferdig med saken. Det er rettens inntrykk at siktede har overdrevne forestillinger om hvordan en samfunnsstraff vil fungere for henne.» motargumenterer retten i dommen.

Selv om hun til daglig arbeider deltid, var retten i tvil om hun i det hele tatt ville være i stand til å gjennomføre samfunnsstraffen. Politiets straffeforslag ble derfor mest fornuftig, og kvinnen må nå belage seg på friheten. Eventuelt kan hun la være å betale en bot hun også fikk på 4000 kroner. Da må hun i fengsel i ti dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar