RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffedømte blir ikke utvist

(Foto: Knut Falch / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Over 20 prosent av utlendinger som begår drap og grove narkotikalovbrudd i Norge, blir værende i landet selv om de kunne ha blitt utvist.

Til tross for at de objektive vilkårene for utvisning er til stede, får mange bli i landet, melder TV 2 Nyhetene.

Nå har problemet blitt så stort at politiet karakteriserer situasjonen som alvorlig.

Ble drapsmenn
Tirsdag 29. juli i fjor ble to menn knivdrept i Kristiansand. En iraner er tiltalt dobbeltdrapet. Politiet forsøkte før drapene å utvise mannen, men fikk ikke medhold.

Ett år tidligere ble en kvinne skutt og drept utenfor politihuset i Kristiansund. Politiet hadde også forsøkt å utvise denne gjerningsmannen rett før drapet, på grunn av flere voldsepsioder, men de fikk heller ikke medhold.

I Kristiansand tingrett møtte nylig en 48 år gammel mann som også er blitt forsøkt utvist flere ganger. Påtalemyndigheten betegner ham som en notorisk lovbryter. 48-åringen kobles nå til en sak som involverer store mengder heroin.:

- I Agder har vi to som ble forsøkt utvist. Det ble ikke effektuert og de begikk drap senere, sier politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

- Organisert kriminalitet
Tall fra Utlendingsdirektoratet viser at norsk politi hvert år forsøker å utvise rundt 1100 utlendinger som begår straffbare handlinger, men over 20 prosent av disse forblir i landet.

I Kristiansand er tallene enda verre. Her har politiet forsøkt å utvise 178 personer de siste fem årene, men bare 88 er blitt kastet ut av landet:

- Dette har medført oppblomstring av organisert kriminalitet. En del kommer fra land der de har vært og eller fremdeles er medlemmer av organiserte bander, sier Andreassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere