*Nettavisen* Nyheter.

Straffes for manglende feilparkering

Drammenserne straffes fordi de ikke feilparkerer nok i byen sin, sier kommunens sjefingeniør. Flinke borgere gir nemlig lite kroner i kommunekassa.

07.02.06 12:10

21. februar skal kommunestyre i Drammen behandle et forslag om å stryke hele asfaltbudsjettet for 2006. Budsjettet var på 750.000 kroner. Nå forsvinner det. Dermed blir det dårligere veier på kommunens innbyggere.

Årsaken er at ukens kraftige snøfall spiser opp hele budsjettet, samtidig som trafikkbetjentene i Drammen ikke klarer å skrive ut nok parkeringsgebyrer.

Det siste døgnet har kommunen brøytet fire ganger. Det er like mye som i hele fjor.

- Manglende gebyrer
Til Drammens Tidende forklarer kommunens sjefingeniør Tom Hedalen sammenhengen på denne måten.

- Vi har et felles budsjett med trafikkbetjentene. Når de skriver ut for få bøter, påvirker dette potten vår. En altfor liten inntjening gjør at vi ikke har råd til asfaltering.

Byutviklingsdirektør Arild Eek sier til TV 2 Nettavisen at det ikke er manglende parkeringsgebyrer som er problemet, men manglende parkeringsavgift.

Ikke parkeringsgebyr men parkeringsavgift
- På grunn av økt trafikk i sentrum foreslo vi å utvide perioden du må betale parkeringsavgift i sentrum fra klokken 16 til 17. Det ville gitt 800.000 kroner ekstra. Det gikk ikke bystyret med på. De ønsket heller å øke avgiften på tredje timen du parkerer. Problemet er at det bare gir 150.000 kroner ekstra, sier Eek.

Han mener at det er bystyrets feilberegning av inntekten på tredje time som gjør at rådmannen nå må foreslå kutt i budsjettet, og ikke manglende parkeringsgebyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.