RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

Straffet 12-åringer i ti minus

Sist oppdatert:
Femti elever måtte stå ute i 10 minusgrader i 40 minutter. En fikk lungebetennelse.

(iOslo.no) Årsaken til at elevene ble tvunget til å stå ute i det kalde været så lenge, var en falsk brannalarm. Som vanlig når brannalarmen blir utløst, måtte alle elevene på Vålerenga skole ta oppstilling i skolegården etter at brannalarmen hadde gått. Men da de andre elevene fikk gå inn igjen, ble elevene i begge 7. klassene på skolen holdt igjen.

Lærerne mistenkte noen i disse to klassene for å ha utløst brannalarmen med vilje. Dermed måtte de femti elevene stå skolerett i ti minus i nærmere 40 minutter, inntil de som hadde utløst alarmen meldte seg. Da hadde elevene allerede vært ute og hatt friminutt i 30 minutter.

Fikk lungebetennelse
En mor sier til Aftenposten at sønnen pådro seg lungebetennelse etter straffen skolen utdelte.

- Han er skikkelig dårlig. Vi skal til legen igjen i morgen, sier hun til Aftenposten.no.

Det er ikke den eneste reaksjonen skolen har fått av foreldrene til 12-åringene. En mor sier til avisen at hennes sønn ga bort ytterjakken sin til en jente som frøs, og at han dermed ble stående i bare t-skjorte og en collegegenser.

- Ingen sammenheng
Henning Antonsen er assisterende rektor ved Vålerenga skole, og sier at de bare ønsket at elevene skulle forstå alvorligheten av falske brannalarmer, og at de ønsket å få vite hvem som hadde gjort det. At elevene ble stående ute å fryse, synes han ikke er noe problem. Ifølge ham fikk elevene som frøs lov til å gå inn. At en av elevene fikk lungebetennelse, tror han ikke har noe med skolens opptreden å gjøre.

- Det er selvfølgelig dumt. Jeg håper at det ikke har noen sammenheng med torsdagens episode. Det er naturligvis ikke meningen at noen skal bli syke av det vi gjør på skolen, sier Antonsen.

Ingen elever tok selv ansvaret for å ha utløst brannalarmen, med til slutt kom det frem hvem som hadde gjort det.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere