RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålealarm på barneskole

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Magnetstråling kan i verste fall gi leukemi. Nå stenges flere klasserom etter målinger på skole i Oslo.

Det er Utdanningsetaten i Oslo som går til det skrittet å stenge flere rom og deler av skolegården ved Lysejordet skole. Det skjer etter målinger av magnetfeltet rundt en høyspentledning ved skolen.

Stengingen gjøres for å være føre var.

- Det er noen rom som ligger nærmest kraftledningen. Det er snakk om tre rom som i dag brukes på heldagsbasis, sier rektor ved Lysejordet skole, Gro Hexeberg Dahl, til VG.

Statens strålevern sier at personer med bolig i umiddelbar nærhet av slike magnetfelt muligens kan utvikle leukemi, men de sier at det ikke skal være fare for det i dette tilfellet, ifølge avisa. Forskning viser også at det er sammenheng mellom magnetstråling og leukemi hos barn.

Lekeområdene ved skolen skal flyttes. Skolen skal også beplante deler av uteområdet for å gjøre det mindre attraktivt for de minste å oppholde seg der.

Det var ved Rommen skole at det først ble målt elektromagnetisk stråling på grunn av høyspentledningen. Utdanningsetaten besluttet derfor å foreta målinger ved andre skoler som ligger rett ved kraftlinjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere