RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strammer inn politiattest for barnehagevikarer

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) gjør en slutt på at vikarer kan fritt jobbe i barnehagen i opptil to uker uten å levere attest.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) gjør en slutt på at vikarer kan fritt jobbe i barnehagen i opptil to uker uten å levere attest. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)
Barnehagevikarer kan jobbe i to uker uten å levere politiattest. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil tette dette hullet fra høsten.

I dag er det krav om at ansatte i barnehagene må levere politiattest, men vikarer kan fritt jobbe i barnehagen i opptil to uker uten å levere attest.

– Dette skal det bli slutt på. Derfor kommer det en ny lov som krever at alle som arbeider i barnehage skal ha politiattest fra første dag, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NRK.

Lovendringen kommer 1. oktober. Lederen i Foreldreutvalget for barnehagene, Marie Skinstad Jansen, mener dette er for sent.

– Vi ønsker at en skal skynde på denne prosessen. Dagens praksis betyr at folk som har gjort seg skyldige i seksuelle overgrep, fritt kan jobbe i barnehage uten at det blir oppdaget, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere