RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strand stenges grunnet kattebæsj

Foto: Peder Torp Mathisen (Østlandsposten)
Sist oppdatert:
Omrestranda i Larvik stenger for bading på grunn av smitterisiko.

Kommunalteknikk er pålagt av helsesjefen å iverksette tiltak mot smitterisiko fra katter på Omrestranda, heter det i en pressemelding, ifølge Østlandsposten.

Tips gjerne Nettavisen om lignende saker: vaktsjef@nettavisen.no

- På stedet er det et stort antall katter, og avføring fra disse representerer en økt smitterisiko i forhold til Toxoplasmose som smitter gjennom katteavføringen, skriver Jan Tore Andersen, som er konstituert leder i kommunalteknikk.

Stranden stenges for bading inntil videre med umiddelbar virkning, skriver Østlandsposten.

- Vi ser ikke noen annen mulighet enn å straks stenge stranda for en periode inntil videre. Vi vil søke lokalt og nasjonalt etter rensemetoder som kan gi sikkring mot forrurensing, men det synes åpenbart at fjerning av forurensingsrisiko er det tiltaket som på sikt vil være hygienisk mest betryggende, skriver Andersen.

«Toxoplasmose er en sykdom som er forårsaket av en parasitt som kalles Toxoplasma gondii. De fleste (ca. 80%) av dem som blir smittet av parasitten har ingen sykdomstegn. Noen får lette influensaliknende plager som slapphet, muskelsmerter, leddsmerter, hodepine, sår hals og hevelse av lymfeknutene. Infeksjon med denne parasitten er ikke farlig hos mennesker som ikke er gravide eller har et svekket immunforsvar.», ifølge Norsk Helseinformatikk.

Les flere nyhetssaker fra Østlandsposten her.

Plages du av katter i hverdagen? Fortell i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere