RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRITISERER: - Vi opplever at antallet ledige går opp, sier Jonas Gahr Støre.
KRITISERER: - Vi opplever at antallet ledige går opp, sier Jonas Gahr Støre. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Støre: – Regjeringens politikk virker ikke

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen ikke har lyktes i å skape nye jobber og viser til at sysselsettingen fortsetter å falle.

– Mens andre land som ble rammet av finanskrisen nå opplever at sysselsettingen øker, har den hos oss bare fortsatt nedturen. Vi opplever at antallet ledige går opp, og at antallet folk i jobb går ned, sa Støre i Stortingets spørretime onsdag.

Henvendt til statsminister Erna Solberg (H) ville han vite hvordan hun forklarer at regjeringen ikke har lyktes i å holde folk i jobb, som han uttrykte det.

LES OGSÅ: Full strid i Arbeiderpartiet før landsmøtet

Solberg viste til at sysselsettingen har falt i Norge siden 2008, og at utviklingen slik sett ikke er ny. Som forklaring på tallene, viste hun blant annet til fallet i oljeinvesteringer.

– Helt siden 2010/2011 har vi skapt for få jobber, som LO-lederen selv har påpekt. Det største fallet i sysselsettingen skjedde i forrige periode. Derfor er dette en felles utfordring som det er viktig for oss alle å ta fatt i, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere