RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ASYLPOLITIKK: – Jeg mener samtidig at vi ikke skal gå inn og endre lover og regelverk nå som sender signaler om at den norske politikken er i endring, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre om den norske asylpolitikken.
ASYLPOLITIKK: – Jeg mener samtidig at vi ikke skal gå inn og endre lover og regelverk nå som sender signaler om at den norske politikken er i endring, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre om den norske asylpolitikken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støre advarer mot asyloppmykning

Sist oppdatert:
Ap-ledelsen er under press fra sitt eget parti i asylpolitikken, men norske lover og regler på dette feltet bør ikke endres, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han oppsummerte fredag debatten på Ap-landsmøtet, hvor mange har engasjert seg for å gjøre noe med situasjonen for enslige mindreårige asylsøkere i Norge.

– Mitt råd, gode landsmøte, er at vi skal være en kraftfull opposisjon og minne om at dette skal praktiseres i tråd med våre internasjonale forpliktelser og de verdier Norge står for, sa Støre.

LES OGSÅ: Støre: – Regjeringens politikk virker ikke

– Jeg mener samtidig at vi ikke skal gå inn og endre lover og regelverk nå som sender signaler om at den norske politikken er i endring. For det bør den nemlig ikke være, understreket han.

– Den beste praktiseringen av dette regelverket, som er humant, forutsigbart og bærekraftig, skjer etter september når det kommer en ny regjering.

Ved Ap-landsmøtet i 2015 tok Støre fra talerstolen til orde for at Norge burde ta imot 10.000 syriske flyktninger, 5.000 i 2015 og det samme antallet året etter.

Støre ble i ettertid sterkt kritisert av Høyre/Frp-regjeringen for å ha sendt et uheldig signal om liberalisering av norsk asyl- og innvandringspolitikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere