RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre åpner for å revurdere forbud mot burka

VIL VURDERE: Ap-leder Jonas Gahr Støre.
VIL VURDERE: Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tommy H. S. Brakstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Heldekkende plagg fungerer i praksis som diskriminering av kvinner, sier Ap-lederen.

OSLO (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner nå for at partiet kan være med på et forbud mot heldekkende plagg, som burka og nikab. – Vi vil se på saken, sier han.

Arbeiderpartiet kan komme til å støtte et forslag om forbud, dersom det blir fremmet i Stortinget, ifølge Støre. Det er klart etter at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag kom til at det franske forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene.

– Ansiktsdekkende plagg hemmer kommunikasjon og gjør aktiv samfunnsdeltakelse umulig. Vi vil at kvinner skal kunne delta i arbeidslivet og samfunnslivet. Heldekkende plagg fungerer i praksis som diskriminering av kvinner, sier Støre til NTB dagen etter menneskerettighetsdommen.

Det har imidlertid vært dyp splittelse i partiet, som stemte nei da Fremskrittspartiet foreslo forbud for fire år siden. Det gjorde for øvrig også resten av Stortinget.

– Arbeiderpartiet ser ikke behov for å fremme et lovforslag om å forby heldekkende plagg, men vil se på saken dersom regjeringen velger å fremme et forslag, sier Støre nå. (©NTB)

Les også: Nikab og burka kan blir forbudt i Norge


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere