RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre gir 100 millioner til flomofrene

Foto: BEHROUZ MEHRI (Afp)
Sist oppdatert:
UD har bestemt seg for å øke støtten til flomofrene i Pakistan.

14 millioner mennesker er rammet av flommen i Pakistan, som har revet vekk 288.000 hus.

Seks millioner skal ha akutt behov for mat, i tillegg til enorme utfordringer hva gjelder husly og medisinsk behandling.

Nå har Utenriksdepartementet bestemt seg for å øke støtten fra norske myndigheter fra 30 millioner til 100 millioner kroner.

- Vi ser en naturkatastrofe av voldsomme dimensjoner og med store menneskelige lidelser. Flere millioner mennesker har mistet sitt livsgrunnlag. Denne katastrofen føyer seg inn i rekken av Pakistans mange politiske utfordringer, noe som understreker det alvorlige i situasjonen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

FN har etterlyst mer støtte fra det internasjonale samfunnet, og UD vektlegger også FNs rop om hjelp i beslutningen om å øke støtten.

- Rett og slett vondt

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vektlegger særlig det medisinske aspektet i flommen som gjør store deler av Pakistan til et gjørmehav.

- Det er rett og slett vondt å se omfanget av den enorme katastrofen. Mange mennesker er fremdeles isolert. Vi må nå fram til sårbare grupper som barn og kvinner med rent vann, telt, tepper og mat. Vi må også gjøre alt som står i vår makt for å stoppe bølgen med sykdommer som følger med det skitne flomvannet, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere