RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsbudsjettet 2019:

Støre har lyst til å bli statsminister

Sist oppdatert:
- KrF vil få en mindre strevsom jobb med oss, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, og legger ikke skjul på at han har lyst til å overta som statsminister.

STORTINGET (Nettavisen): Mandag la finansminister Siv Jensen (Frp) fram regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019. 

Et budsjett som kan bli det siste for Frp-lederen, dersom KrF følger sin partileder Knut Arild Hareides råd, om å bytte side i norsk politikk.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener KrF vil få det enklere med dem.

- Jeg mener fortsatt at KrF vil få en mindre strevsom jobb om de satte seg ned med vår side i politikken, konstaterer Støre overfor Nettavisen etter å ha hørt Jensens redegjørelse om statsbudsjettet i Stortinget.

Se videointervju med Støre øverst i saken.

Les også: SV-topp: - Det beste ved budsjettet er at det kanskje ikke blir vedtatt

- Lyst til å bli statsminister

Støre mener KrF rett og slett vil være mer enig med rødgrønn side.

- De vil ikke måtte gå fra 0-2, som Hareide sa, til å få 2-2 i mange saker. Og når det gjelder retningsvalget i forskjellige ting, om hvor samfunnet skal, så tror jeg de kommer til å være mer enig med vår side enn de er med siden som sitter nå, sier han.

MINDRE STREVSOMT: Ap-leder Jonas Gahr Støre håper KrF velger rødgrønn side, og mener de vil få det mindre strevsomt med dem.

- Mener du det er realistisk at du på dette budsjettet kan felle regjeringen?

- Det vil jeg ikke spekulere i. KrF tar sitt valg om en måneds tid, og så skal vi opptre på en god måte i november, sier Støre, som er spent foran den viktige avgjørelsen.

- Jeg er veldig spent. Det vil jo få stor betydning for norsk politikk. Men det er sånn demokratiet fungerer, du må ha flertall her i huset, sier han.

- Har du lyst til å bli statsminister?

- Jeg har lyst på å gjennomføre vår politikk, og å få flertall for det. Og får jeg det, så har jeg lyst på det, ja, bekrefter Ap-lederen.

Les også: Kjell Ingolf Ropstad:  - Dette budsjettet trenger KrFs fingre

BYTTER?:  KrF-leder Knut Arild Hareide kunngjorde nylig at han ønsker et samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. I november skal partiets retningsvalg avgjøres, i et ekstraordinært landsmøte i KrF.

- Bruker handlefriheten feil

Støre mener regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett, bruker handlingsrommet de har feil.

- Det går bedre for norsk økonomi, og fra nedgang er vi nå i en oppgang. Den er litt skjør, men vi skal jo takke høye oljepriser, lav kronekurs, lave renter og veldig ansvarlige partier i arbeidslivet som har sørget for å holde orden, at det er slik, sier han, og legger til:

- Da har Norge handlefrihet igjen, og den handlefriheten mener jeg regjeringen bruker feil. Det at vi nå igjen skal bruke store penger på skattekutt, og veldig små penger til å bekjempe fattigdom, er et retningsvalg som jeg er uenig i, sier Støre til Nettavisen.

- Hvor mye penger vil du bruke?

- Jeg tror ikke vi skal bruke så mye mer penger. Oljepengebruken er nok riktig, og så skal vi studere alle detaljene. Vi vil jo bruke penger på å satse sammen, i stedet for å gi ut til skattelettelser som vi mener gir dårlige resultater, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere