RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MØTER MOTSTAND: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) møter motstand i Stortinget på flere av innstramningspunktene.
MØTER MOTSTAND: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) møter motstand i Stortinget på flere av innstramningspunktene. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)

Støre sier nei til Listhaugs familiegjenforening

Sist oppdatert:
Vil ikke støtte forslaget om innstramminger i kravene til familiegjenforening.

- Vi hører på FNs høykommissær for flyktninger, som sier at splitting av familier hemmer integrering. Derfor avviser vi dette forslaget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

Dermed kan regjeringens forslag om tre års arbeid eller utdanning for å få familien til Norge, samt et strengt inntektskrav, bli nedstemt i Stortinget.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke enig i alle punktene for innstramming i asylpolitikken til regjeringen.

Støre lanserer i stedet et alternativt forslag, om at familier kan søke om gjenforening i Norge innen tre måneder etter at referansepersonen får innvilget opphold, uten at underholdskravet slår inn.

Les også: Listhaug: Uakseptabelt å invitere personer som undergraver norske verdier

Ap sier også nei til at mindreårige som er uten kjente referansepersoner i hjemlandet, bare skal få midlertidig opphold inntil de blir 18 år.

- Vi ønsker ikke at folk som uansett skal bli i Norge, skal sette livet på vent i lang tid. Det gjelder både familiegjenforening og annen midlertidighet som regjeringen har foreslått, sier Støre.

Les også: Kraftig støtte til Frps rolle i flyktningepolitikken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere