RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre svarer på Giske-kritikken

Foto: Skjermdump/NRK
Sist oppdatert:
Flere kvinner har rapportert Giske de senere dagene.

Torsdag kveld stilte Ap-leder Jonas Gahr Støre til intervju i Nyhetene på NRK klokken 21.

Seksuell karakter

Der sier han at det er flere kvinner som har innrapportert nestleder Trond Giske de senere dagene.

Er det snakk om seksuell trakassering?

- Ja, det er kommet nye saker. De er innrapportert fra kvinner som har hatt ubehaglig omgang av seksuell karakter. Det må vi ta på største alvor, sier Støre, som sier det kan komme flere saker og at de i tilfelle vil tas på alvor.

- Jeg har kommet med en klar advarsel, og det er ikke en blankofullmakt på at man har alt på stell om det kommer mer alvorlige saker, og det vet Trond Giske godt.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Festen er over i Arbeiderpartiet

Støre har fått kritikk for ikke å svare på kritikken, men latt Giske selv ta regien.

- Jeg mente det var rimelig at Giske svarte på spørsmålene, han har mye å svare på. Jeg har gitt ham klar kritikk i dag.

Har du tillit til Giske?

- Jeg har tillit til at Giske vet at han må vise seg tilliten verdig, og han vet at den er svekket. Jeg må ha tillit til at han gjør den jobben han er satt til å gjøre, sier Støre.

Ifølge VG har Ap kalt inn sentralstyret til hastemøte klokken 21.30.

- Nei, det er ikke et møte. Men jeg kommer til å orientere sentralstyret og fylkeslederne våre om situasjonene og svare på spørsmål, sier Støre.

YDMYK: Aps nestleder Trond Giske stilte til intervju torsdag kveld.

Beklager

Tidligere torsdag kveld stilte Giske til intervju i samme kanal, der han beklaget sin oppførsel. Nestlederen innrømmer både omdømmefall og at tilliten til ham er svekket, men vil ikke svare direkte på om Ap-ledelsen fortsatt har tillit til ham.

Les mer: Ydmyk Giske: - Tiden vil vise om jeg lykkes

- Jeg beklager at jeg har opptrådt upassende og ubehagelig. Det må jeg legge på min kappe, det er jeg veldig lei meg for, det er min skyld, sier Giske i et intervju med Dagsrevyen.

Giske sier han ikke har vært sin oppførsel og rolle bevisst nok:

– Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært min oppførsel og rolle bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikheter i maktforhold eller aldersforskjell, eller det kan dreie seg om sosiale sammenhenger med mye alkohol, sier Giske.

På spørsmål om det dreier seg om seksuell trakassering, svarer Giske slik:

- Jeg opplever at det ikke er det, men det er åpenbart at noen mener et er upassende og det er nok for meg til å ta det alvorlig.

Les også: Pappa gikk til Støre - bekymret for datteren

Pressemelding

Støre har fått kritikk for å ikke komme på banen i saken tidligere. I en pressemelding tidligere torsdag sa Støre at:

- Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre.

Støre sa også til NTB at:

– Jeg har tillit til at han tar dette på alvor, og at han er seg bevisst det ansvaret han har fått av landsmøtet, som har valgt ham. Det er opp til ham å bevise i fortsettelsen at han er den tilliten verdig.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere