RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik kan stoppe togene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dersom partene ikke blir enige i meklingen, stopper togene.

LO Stat har varslet streikeuttak for totalt 264 ansatte om man ikke kommer fram til enighet i meklingen for NSB AS og angitte datterselskaper, skriver LO Stat i en pressemelding fredag.

Østlandet rammes
En mulig streik fra starten av arbeidsdagen 6. juni vil ramme togstrekningene Skien-Oslo, Lillehammer- Oslo og Halden-Oslo. Tog som har sine utgangspunkt eller stopper ved disse stasjonen blir ikke bemannet.

Hovedtyngden av de som er tatt ut i streik er konduktører og lokførere i NSB AS. Uttaket av konduktører og lokførere omfatter Oslo, Skien, Kristiansand, Stavanger, Lillehammer, Sandefjord, Halden og Drammen

Mullig strek 6. juni
Det er 197 medlemmer i Norsk Jernbaneforbund og 67 medlemmer i Norsk lokomotivmannsforbund som omfattes av et første streikeuttaket fra LO Stat.

I tillegg er det varslet streikeuttak i flere datterselskap, blant annet inne renhold, verkstedet i Skien, CargoNet AS, blant terminalarbeidere og lokførere i Kristiansand og Stavange.

Meklingen starter 4.juni, og en streik vil ramme togtrafikken fra 6. juni. Arbeidsgiverforeningen Spekter er avtalemotpart når man møtes hos riksmeklingsmannen 5.juni 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere