RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik stopper rullestol-reisende

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
20 heiser, tre rulletrapper og et rullende fortau står bom fast på Gardermoen. Lufthavnledelsen mener heismontørenes streik rammer de funksjonshemmede.

Ledelsen på flyplassen fortviler over heismontørenes streik og sier funksjonshemmede passasjerer mister avganger og må bæres fra ankomst.

Kom for sent
- Vi har eksempler på at en funksjonshemmet kom for sent til flyet. En annen passasjer tok bagasjen med seg i rulletrappen og endte med brukket arm, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo lufthavn, Gardermoen, til TV 2 Nettavisen.

Han sier det særlig er i parkeringshusets østre del det er problemer for funksjonshemmede. Her står begge heisene, og kun en rulletrapp bringer folk opp til terminalen.

Må bære passasjerer
Det er også trøblete for funksjonshemmede passasjerer som kommer fra ankomst og skal ut. Ansatte på lufthavna må trå til og bære rullestolbrukere opp gjennom etasjene.

- Men selv om dere ikke får dispensasjon, så kunne dere ha henvendt dere til de streikende heismontørenes selskap og fått hjelp der?

- Ja, det er mulig. Men vi har et forhold til heisleverandøren og føler at det ikke ville vært ryddig i en streikesituasjon, sier Kobro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere