Streiken i byggebransjen er over

STREIKER - Vi streiker så lenge det er nødvendig, sa streikede arbeidere i GL-Bygg AS. Nå er altså streiken over.

STREIKER - Vi streiker så lenge det er nødvendig, sa streikede arbeidere i GL-Bygg AS. Nå er altså streiken over. Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Partene er enige. Streiken er avblåst etter fire døgn.

17.04.10 17:23

21.000 ansatte i 800 bedrifter gikk ut i streik da meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening ikke førte fram.

Les også:Streik i byggfagene

Nå har altså partene kommet til enighet og streiken er avblåst. NTB melder at det er enighet ny tariffavtale. Dermed varte streiken i fire dager.

Akkordtariffen ble oppjustert med 4,8 prosent.

Les også:Meklingen gjenopptatt

- Vi har streiket i fire dager fordi det ikke forelå noen helhetlig løsning som vår forhandlingsdelegasjon kunne gå for. I Riksmeklingsmannens forslag ligger det nå inne en betydelig økning av minstelønnssatsene inneværende år, pluss en avtalt økning for mellomoppgjøret neste år, sier forhandlingsleder Anders Skattkjær

- Særdeles viktig
- I tillegg fikk vi på plass en reguleringsbestemmelse for minstelønnssatsene som var særdeles viktig for oss.

NTB skriver at Skattkjør sier at det var avgjørende å få løftet minstelønnsbestemmelsene. Da spesielt med tanke på forhold til medlemmene innenfor ISO-fagene (isolering, stillas og overflatebehandling).

- Det er også gitt et godt påslag på akkordtariffene og det er gitt en viktig presisering av hva som er grunnlaget for justering av akkordtariffene framover, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag