Streiken ødelegger bursdagen for Renita (2)

Foto: Ole-Andreas Pedersen (Avisa Nordland)

I flere måneder har Renita Klausen sett fram til bursdagsfeiring i barnehagen. Streiken gjør at hun må se langt etter den opplevelsen.

03.06.10 12:43

For i morgen - torsdag - når Renita Klausen fyller tre år er Rensåsen barnehage trolig fortsatt stengt på grunn av streik.

Les saken på AN.no!

- Hjerteskjærende
- Hun har snakket om bursdagsfeiringene i barnehagen i flere måneder. De har tradisjon for å synge bursdagssang og å gi krone på hodet til bursdagsbarnet. Som mor skjærer det meg i hjertet at hun ikke får oppleve det hun har gledet seg til så lenge, sier mamma Julie Klausen (24) til Avisa Nordland.

KOMMENTAR: Streik som bare rammer andre

Siden streiken startet i slutten av forrige uke, har Julie og Renitas far - Martin Laukslett (26) vært nødt til å være borte fra jobben tre dager. Men det er ikke bare fravær fra jobb som koster. Foreldrene til jubilanten har også vært nødt til å supplere med barnevakt. Det har kostet både ekstra innsats og penger.

Taper penger
- Vi diskuterer hver dag hvem vi skal ha til å passe Renita i morgen. Og det er ikke enkelt å finne noen som kan passe henne. Heldigvis har vi fått noe hjelp fra søskenbarnet hans som er hjemme i mammapermisjon, sier Julie og nikker mot barnefaren.

- Vi taper penger ved å være borte fra jobb, vi må ut med ekstra penger for å betale barnevakt. Det føltes også ekstra bittert da regningen på Renitas barnehageplass ramlet i postkassen nylig. Med tanke på at streiken kan bli langvarig, er ikke det noe vi betaler med stor glede, sier Klausen og Laukslett, som arbeider som henholdsvis frisør og maskinfører.

- Arbeidsgiver forstår
De presiserer at de forstår at de som er med på å skolere datteren og flere andre bruker streikeretten, men de bemerker også at dette i mange tilfeller gir store utfordringer for en tredjepart.

LES OGSÅ: Må kjøpe SFO-plass for å ta eksamen

- For andre som har barn i barnehage eller i skolen gir dette utfordringer, og for våre arbeidsgivere krever fraværet ekstra planlegging. Selv om det ikke er særlig gøy å ringe arbeidsgiver å si at vi må være hjemme, så har vi inntrykk av at de forstår situasjonen vår, sier Martin Laukslett.

Feirer hjemme
Selv om bursdagsfeiringen i barnehagen ser ut til å gå fløyten for vesle Renita, så kan i alle fall foreldrene love at det blir feiring på hjemmebane. Nå håper de bare at streiken ikke blir særlig mye lenger.

- Det har allerede vart for lenge, mener Julie Klausen og Martin Laukslett.

Les flere nyheter fra Nordland på AN.no!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag