Streng straff for balltre-vold

20-årige Kim Skorgen ble slått helseløs med balltre. Mandag ble gjerningsmannen dømt til tre år og tre måneders fengsel.

10.05.04 16:54

Sist møtte den 21 år gamle gjerningsmannen Skorgen og hans familie i Jæren tingrett. 21-åringen sa seg da skyldig etter tiltalen.

I sin forklaring beskrev han hvordan alt svartnet for ham da han begynte å slå med balltreet. Han hevdet at Skorgen hadde provosert ham kraftig før han begynte å slå. Det har også retten trodd ham på.

- Jeg er veldig tilfreds med at saken nå er noe mer balansert framstilt, men mener at det burde vært gjenspeilet i straffeutmålingen, sier 21-åringens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til NTB. Han vil derfor vurdere å anke dommen.

Farlig
Kim Skorgen fikk brudd på kraniet, indre blødninger i hodet og skader på hjernens frontallapper. Han bor nå på Lunde bo- og aktivitetssenter i Sandnes med tilsyn 24 timer i døgnet. Det vil han sannsynligvis trenge resten av livet.

Jæren tingrett mener 21-åringen ble provosert av Skorgen, men at det ikke ga grunn for en slik voldsutøvelse. I tillegg forlot 21-åringen Skorgen i bevisstløs tilstand, livstruende skadd.

Dommen på tre år og tre måneders fengsel er det samme som aktors påstand.

Vold
Årsaken til at de to ungdommene begynte å krangle denne lørdagen i oktober 2002, var en stjålen mobiltelefon. En ukjent mann løp av sted med 21-åringens nye mobil. Da han så Skorgen på rutebilstasjonen i Sandnes, trodde han at han hadde funnet tyven.

21-åringen forklarte i retten at han oppfattet Skorgen som svært truende. Han gikk tilbake til kameratens bil og tok med seg et balltre. Jæren tingrett mener dette var unødvendig. I domspremissene heter det at «det ville ikke ha vært problematisk for tiltalte å trekke seg ut av situasjonen».

I tillegg til tre år og tre måneders fengsel, må 21-åringen betale 200.000 i oppreisning til Kim Skorgen. Han ble frifunnet for kravet om oppreisning til Kim Skorgens mor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.