*Nettavisen* Nyheter.

Strengere straff for kvinne som mishandlet ektefellen og barna i tjue år

Skjerpet straff for kvinne etter familievold.

26.10.15 17:27

Oslo (NTB): En kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til tre år og seks måneders fengsel for å ha mishandlet ektefellen og barna i 20 år, samt for å ha trakassert mannens nye kjæreste.

Lagmannsretten skjerpet dommen fra Oslo tingrett, som lød på 70 dagers fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget. I dommen pekes det på flere faktafeil i tingrettens vurdering, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Tiltalen mot kvinnen omfattet i alt 48 punkter. 29 av disse gjaldt kvinnens aggressive atferd overfor den daværende ektefellen i perioden 1993 til 2013. Blant annet skal hun ha stukket ham med en kniv, kastet inventar på ham og utsatt ham for livstruende hendelser i trafikken.

Lagmannsretten fant det bevist at kvinnen har angrepet mannen jevnlig i perioden. De sakkyndige påpekte i retten at mannen er påført en posttraumatisk stresslidelse.

I dommen kommer det også fram at kvinnens barn også har vært utsatt for aggresjon fra moren i form av lugging og sparking. Kvinnen ble også dømt for å ha trakassert eksmannens nåværende kjæreste. Retten fant det bevist at hun sendte eposter med truende innhold til kjæresten.

Den tiltalte erkjente mange av punktene som hun sto tiltalt for, men hun bagatelliserte de fleste, skriver avisen. Lagmannsretten fant imidlertid ingen formildende omstendigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.